Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Instructies
- Schil de avocado's en snij ze doormidden.
- Verwijder de pit.
- Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Smelt 30 g boter in een pan en laat hierin de avocadoblokjes op zacht vuur smelten.
- Hou ze warm.
- Smelt 40 g boter in een pan, voeg de bloem toe en de melk en maak een béchamelsaus.
- Laat ze 10 minuten zachtjes koken.
- Breek de eieren, scheid de dooiers van de witten, klop de dooiers los en voeg deze, van het vuur af, bij de béchamelsaus.
- Geef er zout en peper bij.
- Voeg ook de avocadoblokjes toe.
- Klop de eiwitten zeer stijf en meng ze voorzichtig onder de rest.
- Beboter een soufflévorm en geef het mengsel hierin.
- Schuif de vorm in een oven van 160ºC.
- Laat daar 30 minuten staan.
- Serveer dan meteen.