Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 g witte rijst
- 400 g varkenslapjes
- Conimex Wok Olie
- 1 bakje Conimex Boemboe voor Babi Ketjap
- 2 rode paprika's
- 500 g paksoi
- ½ theelepel Conimex Sambal Manis
- 2 eetlepels cashewnoten
- 1 zak Conimex Kroepoek Naturel
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm.
- Verhit ondertussen een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de vleesblokjes 5 minuten.
- Voeg 2 dl water en de boemboe toe en breng aan de kook.
- Laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Snijd ondertussen de paprika´s in dunne reepjes en de paksoi in brede reepjes.
- Verhit een andere wok of grote hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de paprika 5 minuten.
- Voeg de paksoi toe en wok nog 3 minuten.
- Voeg sambal naar smaak en de cashewnoten toe.
- Verdeel de rijst over de borden.
- Schep de babi ketjap en de groenten ernaast.
- Breek de kroepoek doormidden en leg de stukken ernaast.