Babi pangang met sambal-rijst en sesampaksoi

Porties: 3 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 g hamlappen
  • 1 pak Conimex Babi Pangang maaltijdpakket
  • Conimex Wok Olie
  • 2 theelepel Conimex Sambal Badjak
  • 1 bakje kerstomaten
  • 1 paksoi
  • 3 eetlepels azijn
  • 3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Snijd de hamlappen in dunne plakjes.
  • Meng de babi pangang marinademix (uit het pak) met 2 eetlepels olie.
  • Meng in een kom met de plakjes vlees.
  • Laat ca. 5 minuten marineren.
  • Kook de rijst (uit het pak) in 12 minuten gaar.
  • Afgieten en mengen met de sambal.
  • Maak de tomaatjes schoon en halveer ze.
  • Dressingmix (uit het pak) mengen met 3 eetlepels olie en de azijn.
  • In een schaaltje mengen met de tomaatjes.
  • Maak de paksoi schoon en snijd deze in lekker grove stukken.
  • Verhit een wok en bak de plakjes vlees goudbruin (ca. 8 minuten).
  • Verhit een wok of koekenpan, voeg een scheutje olie toe en wok de paksoi 3 minuten.
  • Voeg de sesamzaadjes toe en warm 1 minuut mee.
  • Meng 3½ dl koud water en de sausmix (uit het pak) in een pannetje.
  • Breng al roerend aan de kook en laat 1 minuut koken.
  • Verdeel het gebakken vlees over 2-3 borden, schep de saus erover en serveer de tomaatjessalade, de rijst en de paksoi er apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Conimex Atjar Taugé voor een fris accent erbij.

Variatietip:

Vervang de paksoi door Chinese kool of spitskool. Voeg eventueel gebakken uienringen en plakjes knoflook toe aan de sambalrijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Varkensvlees
Land van herkomst Oosters