Bagel met rood winterfruit

Winterse Bagel met Rood Fruit

Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachten 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 ml sinaasappelsap
  • 1 kaneelstokje
  • 100 g gedroogd rood fruit bijvoorbeeld cranberries, bosbessen, en/of kersen
  • 4 bagels met maanzaad
  • 1 sinaasappel schoongeboend
  • 100 g roomkaas

Instructies

  • Voorbereiding:
  • Breng in een pannetje het sinaasappelsap met het kaneelstokje aan de kook.
  • Voeg het gedroogde fruit toe, zet het vuur uit en laat het fruit ongeveer 20 minuten wellen.
  • Schep het fruit uit het sap in een kom en rasp de schil van de sinaasappel boven het fruit.
  • Meng alles goed door elkaar en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Bereiden:
  • Verhit een grillpan.
  • Snijd de bagels open en rooster eerst de onderste helft van de bagels in de grillpan aan beide kanten lichtbruin.
  • Rooster vervolgens de bovenkant van de bagels goudbruin.
  • Bestrijk de onderste helft van de bagels met roomkaas.
  • Schep het gewelde fruit erop en leg de bovenkant van de bagel erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een mousserende wijn, zoals een frisse Prosecco, past goed bij de zoete en fruitige smaken van dit gerecht, terwijl het ook een feestelijke toets toevoegt aan het ontbijt of de lunch.

Voedingswaarden

Calories: 425 kcal | koolhydraten: 72 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 32 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Lunch / Ontbijt