Bahmisalade speciaal met atjar en hamblokjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ zak Conimex Mie Nestjes 250 g
  • 400 g grofgesneden roerbakgroenten
  • Conimex Wok Olie
  • 1 pakje Conimex Mix voor Bahmi Speciaal
  • 1 kleine krop sla
  • 1 potje Conimex Atjar Tjampoer
  • 200 g hamblokjes
  • 4 eetlepels grofgehakte peterselie

Instructies

  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Verhit een wok.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten kort 2 minuten (voor de salade moeten ze knapperig blijven).
  • Voeg de groentemix (uit het pakje) en 100 ml water toe en roerbak nog 2 minuten.
  • Schep de mie en de kruidenmix (uit het pakje) door het groentemengsel en wok nog 2 minuten.
  • Laten afkoelen.
  • Scheur de slablaadjes in stukjes.
  • Meng de afgekoelde bahmi met de atjar (ook het vocht), de hamblokjes en de peterselie.
  • Voeg vlak voor het serveren de sla toe.
  • Verdeel de bahmisalade over de kommen of borden

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Smaakmakers Sambal Badjak, Kroepoek Bali, en Seroendeng op tafel, die zijn heerlijk bij deze Bahmisalade.

Variatietip:

De salade kan ook (lauw)warm worden geserveerd. Geef er de Smaakmaker Satésaus Mild bij om over de salade te scheppen. Dat is net zo lekker als met Gado Gado, de authentieke Indonesische groentesalade met pindasaus
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Oosters
Extra aanwijzing Snel te maken