Baklava 3

 Zoet gebak
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Vulling:

  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 2 ½ dl water
  • 250 gram walnoot
  • kaneel
  • 500 gram fyllo papier dun bladerdeeg

De stroop:

  • 250 gram suiker
  • 250 gram honing
  • 2 ½ dl water
  • citroensap

Instructies

  • Breng het water met de helft van de boter en suiker aan de kook.
  • Voeg de walnoten toe als de suiker is opgelost.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Smelt de rest van de boter en bestrijk een bakblik met boter.
  • Leg er een lap fyllo op, bestrijk die met gesmolten boter.
  • Herhaal deze handeling tot 4 deeglappen bovenop elkaar liggen.
  • Strijk een dunne laag vulling over de bovenste lap fyllo, strooi er een beetje kaneel over en leg daar twee met gesmolten boter bestreken fyllo lapjes op.
  • Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn.
  • De laatste laag bestaat uit twee lappen fyllo.
  • Bestrijk de bovenste laag rijkelijk met boter en kerf er met een scherp mes vierkanten in.
  • Bak de baklava in een voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en bros (180°C).

De stroop:

  • Breng het water aan de kook, voeg al roerend de honing, suiker en sap toe.
  • Giet de saus kokend heet over de baklava.
  • Laat het afkoelen en snijd het in stukken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Griekenland