Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Vulling:
- 250 gram boter
- 250 gram suiker
- 2 ½ dl water
- 250 gram walnoot
- kaneel
- 500 gram fyllo papier dun bladerdeeg
De stroop:
- 250 gram suiker
- 250 gram honing
- 2 ½ dl water
- citroensap
Instructies
- Breng het water met de helft van de boter en suiker aan de kook.
- Voeg de walnoten toe als de suiker is opgelost.
- Haal de pan van het vuur.
- Smelt de rest van de boter en bestrijk een bakblik met boter.
- Leg er een lap fyllo op, bestrijk die met gesmolten boter.
- Herhaal deze handeling tot 4 deeglappen bovenop elkaar liggen.
- Strijk een dunne laag vulling over de bovenste lap fyllo, strooi er een beetje kaneel over en leg daar twee met gesmolten boter bestreken fyllo lapjes op.
- Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn.
- De laatste laag bestaat uit twee lappen fyllo.
- Bestrijk de bovenste laag rijkelijk met boter en kerf er met een scherp mes vierkanten in.
- Bak de baklava in een voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en bros (180°C).
De stroop:
- Breng het water aan de kook, voeg al roerend de honing, suiker en sap toe.
- Giet de saus kokend heet over de baklava.
- Laat het afkoelen en snijd het in stukken.