Baklavarolletjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 90 gr walnoten
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl kaneel
  • 20 gr boter
  • 8 velletjes filodeeg
  • 50 gr boter
  • siroop:
  • 250 gr suiker
  • 2 el honing
  • 2 tl oranjebloesemwater

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210°C (hetelucht 190°C).
  • Vet een bakplaat in.
  • Doe gehakte walnoten, suiker, kaneel en boter voor de vulling in een kleine kom en meng alles.
  • Neem 1 vel filodeeg en dek de rest af om uitdrogen te voorkomen.
  • Leg het velletje op het werkblad, bestrijk het met gesmolten boter en vouw het dubbel. Snij het in drie repen en schep een volle tl vulling op het uiteinde.
  • Rol het deeg op en vouw de randen naar binnen toe.
  • Leg het rolletje op de bakplaat en bestrijk het met gesmolten boter.
  • Herhaal dit met het rest van de deeg.
  • Bak de rolletjes in 15 minuten goudbruin.
  • Meng intussen de suiker voor de siroop met de honing en 1,3 dl water in een pannetje. Verwarm dit al roerend op laag vuur.
  • Zorg ervoor dat het mengsel niet gaat koken en roer tot de suiker is opgelost.
  • Breng het mengsel aan de kook, temper het vuur en laat het 5 minuten sudderen.
  • Neem de pan van het vuur en voeg het oranjebloesemwater toe.
  • Bestrijk de warme rolletjes op een rooster met de warme siroop en leg ze op een schaal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Gebak / Nagerecht - Dessert / Noten