Balinese drumsticks met gele kokosrijst
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 4 kipdrumsticks
- 1 kuipje Boemboe voor Ajam Smoor Conimex, 100 g
- 3 eetlepel(s) geraspte kokos Conimex
- 250 g gele rijst Lassie
- zout
- 2 bosuitjes in dunne ringetjes
Instructies
- Verhit de olie in een braadpan en bak de drumsticks rondom bruin.
- Voeg 2 dl water en de boemboe toe en stoof de drumsticks op matig vuur met deksel op de pan in ± 20 minuten gaar.
- Voeg af en toe wat water toe en roer de saus door.
- Rooster intussen de kokos in een droge koekenpan goudbruin.
- Kook de gele rijst in ruim kokend water met zout in 8 minuten gaar en schep de kokos en de bosui erdoor.
- Laat de rijst nog 15 minuten met deksel op de pan staan.
- Serveer de kip met de rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gebakken Chinese roerbakgroenten en kroepoek.