Balinese drumsticks met gele kokosrijst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 4 kipdrumsticks
  • 1 kuipje Boemboe voor Ajam Smoor Conimex, 100 g
  • 3 eetlepel(s) geraspte kokos Conimex
  • 250 g gele rijst Lassie
  • zout
  • 2 bosuitjes in dunne ringetjes

Instructies

  • Verhit de olie in een braadpan en bak de drumsticks rondom bruin.
  • Voeg 2 dl water en de boemboe toe en stoof de drumsticks op matig vuur met deksel op de pan in ± 20 minuten gaar.
  • Voeg af en toe wat water toe en roer de saus door.
  • Rooster intussen de kokos in een droge koekenpan goudbruin.
  • Kook de gele rijst in ruim kokend water met zout in 8 minuten gaar en schep de kokos en de bosui erdoor.
  • Laat de rijst nog 15 minuten met deksel op de pan staan.
  • Serveer de kip met de rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gebakken Chinese roerbakgroenten en kroepoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Indonesië