Balkanballen
Ingrediënten
- 500 gram lamsgehakt
- 1 geraspte rauwe ui
- 2 eetlepels fijngeknipte peterselie
- 1 eetlepel fijngeknipte munt
- ½ citroen
- 2 eetlepels shoarma-of gyroskruiden
- 1 ei
- 50 gram witbroodkruim.
- 2 eetlepels olijf olie
- 30 gram bakboter.
Instructies
- Vermeng 500 gr lamsgehakt met 1 geraspte rauwe ui, 2 eetlepels fijngeknipte peterselie, 1 eetlepel fijngeknipte munt, het sap en rasp van 1/2 citroen, 2 eetlepels shoarma-of gyroskruiden, 1 ei en 50 gr witbroodkruim. Braad het in 2 eetlepels olijf olie en 30 gr bakboter.
- Met witte wijnsaus (Nestlé), waaraan 3 eetlepels crème fraîche en 2 eetlepels
- mierikswortelpuree zijn toegevoegd.
- Serveer met gemengde salade en rijst.