Ballekes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr kalfsgehakt
  • 300 gr varkensgehakt
  • 1 eidooier
  • 2 sneetjes brood zonder korst
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 gr boter
  • ¼ liter bier
  • peper
  • zout
  • geraspte nootmuskaat

Instructies

  • Vermeng in een kom het kalfs- en varkensgehakt, de eidooier en de in bier geweekte sneetjes brood en voeg nootmuskaat, zout en peper toe.
  • Verdeel de massa in hompjes ter grootte van een ei, rol er platte ballen van en wentel deze even door de bloem.
  • Doe wat boter in een pan en laat de ballekes snel aan alle kanten bruin worden.
  • Schik de ballekes in een vuurvaste schotel.
  • Giet het bier in de pan en laat dit op hoog vuur in de boter sissen.
  • Doe de kokende vloeistof over de balletjes en leg hier en daar wat vlokjes boter (het restant van de 100 gr).
  • Laat alles 20 minuten in een hete voorverwarmde oven gaar worden.
  • Serveer de ballekes warm met gekookte aardappelen of koud met frieten en een
  • slaatje met vinaigrette.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België