Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 100 gram grofgehakte hazelnoten
- 400 gram gepelde en fijngeprakte bananen
- 30 gram boter
- 2 eieren
- 150 gram honing
- 3 eetlepels melk
- vanille-essence
- 250 gram volkorenmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- zout
Instructies
- Rooster de hazelnoten even in een droge koekenpan.
- Smelt de boter, fruit hierin de banaan en laat de massa afkoelen.
- Splits de eieren boven twee kommen.
- Klop de dooiers los met de honing en voeg de melk, de vanille-essence en de banaan toe.
- Vermeng dit alles met het volkorenmeel, het bakmeel, een mespunt zout en de hazelnoten tot een samenhangend geheel (voeg eventueel wat extra melk toe).
- Sla de eiwitten stijf met wat zout en schep de stijfgeslagen eiwitten door het beslag.
- Doe het beslag over in een ingevette cakevorm en bak het bananennotenbrood in de tot 175°C voorverwarmde oven in ± 1 1/2 uur gaar.