Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 bananen
- 50 g poedersuiker
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 4 eetlepel(s) rum
- 1 dl crème fraîche
- 50 g bitterkoekjes
- 50 g boter
- 1 dl crème fraîche
- 25 g chocolade schaafsel
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 180 °C.
- Vet een vuurvaste schaal in, waarin de 4 bananen precies passen.
- Pel de bananen, halveer ze overlangs en leg ze op de bodem van de schaal.
- Meng het citroensap en de rum door elkaar, giet dit mengsel over de bananen en bestuif met de poedersuiker.
- Verwarm het geheel op het vuur en zet de schaal vervolgens 10 minuten in de oven.
- Verkruimel intussen de bitterkoekjes en laat de boter op een zeer zacht vuur smelten.Haal de schaal uit de oven en verdeel de crème fraîche over de bananen.
- Bestrooi het geheel met de bitterkoekjes en verdeel de boter erover.
- Zet de schaal daarna nog 3 minuten in een oven van 220 °C.
- Bestrooi ten slotte met het chocoladeschaafsel en serveer meteen.