Bananen van Josephine

Bananen van Josephine

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 50 g poedersuiker
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 4 eetlepel(s) rum
  • 1 dl crème fraîche
  • 50 g bitterkoekjes
  • 50 g boter
  • 1 dl crème fraîche
  • 25 g chocolade schaafsel

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  • Vet een vuurvaste schaal in, waarin de 4 bananen precies passen.
  • Pel de bananen, halveer ze overlangs en leg ze op de bodem van de schaal.
  • Meng het citroensap en de rum door elkaar, giet dit mengsel over de bananen en bestuif met de poedersuiker.
  • Verwarm het geheel op het vuur en zet de schaal vervolgens 10 minuten in de oven.
  • Verkruimel intussen de bitterkoekjes en laat de boter op een zeer zacht vuur smelten.Haal de schaal uit de oven en verdeel de crème fraîche over de bananen.
  • Bestrooi het geheel met de bitterkoekjes en verdeel de boter erover.
  • Zet de schaal daarna nog 3 minuten in een oven van 220 °C.
  • Bestrooi ten slotte met het chocoladeschaafsel en serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Frankrijk