Bananenbrood
(Een goede manier om overrijpe bananen te verwerken)
Dit gebak kan goed worden ingevroren in een polytheen zak waar alle lucht is
uitgedrukt.
Ingrediënten
- 2 goed rijpe bananen
- 50 gram boter
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- 225 gram zelfrijzend meel *
- een snufje zout
Instructies
- Moes de bananen.
- Roer de boter en de suiker tot room.
- Sla de eieren er door.
- Voeg meel, zout en bananen toe en meng alles goed.
- Vet een broodblik in voor een brood van 675 g of iets groter en bestuif het met bloem.
- Vul het blik met het beslag.
- Bak het brood ± 1 uur in het midden van een matig hete oven (190°C) tot het goudbruin is, terugveert na indrukken en van de randen van het blik wijkt.
- Keer het brood op een rooster om af te koelen.
- Serveer dun-beboterde sneetjes.
- * Dit recept kunt u ook maken met half wit en half volkoren zelfrijzend meel.
- Als er geen volkoren zelfrijzend meel te koop is, moet u 1/2 theelepel bakpoeder toevoegen.