Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Instructies
- Fruit het uitje en voeg vervolgens het gehakt toe.
- Snijd de selderij en ontbijtspek fijn en meng deze ook door het gehakt.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Maak een papje van maizena (2 eetlepels) en water (4 eetlepels).
- Voeg suiker en ketjap naar smaak toe.
- Voeg dit mengsel toe aan het gehakt en roer goed.
- Proef en pas de smaak aan indien nodig.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Voor het deeg gebruik ik wittebroodmix van Koopmans.
- Voor degenen die het niet helemaal duidelijk is hoe de bapao te vullen:
- Laat de wittebroodmix even rijzen.
- Maak bolletjes, vet je handen in met olie, maak ze plat, voeg de vulling toe, vouw ze dicht, leg een stukje bakpapier erop en stoom ze gedurende ongeveer 6 minuten per stoombeurt.
- Tips / Opmerkingen
- Als je geen stomer hebt, kun je ook een vergiet in een soeppan gebruiken!
- Een andere optie is au bain-marie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Mocht je geen stomer tot beschikking hebben dan volstaat vergiet in soeppan ook! Au bain marie....