Barbecuesalade kip en chorizo

Barbecuesalade kip en chorizo

Heerlijke salade voor bij de barbecue met kip, chorizo, rucola, cherrytomaten en een dressing van Hellmann's mayonaise en witte wijnazijn.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g kip
  • 100 ml ketjap marinade
  • 40 g chorizo
  • 70 g rucola
  • 250 g tomaat gehalveerd
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) wijnazijn
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 4 eetlepel(s) dragon fijngesneden
  • 4 eetlepel(s) Hellmann's Real

extra nodig:

  • barbecuespiesen of extra lange satéstokjes geweekt in water

Instructies

  • Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze gedurende 30 minuten in de kant-en-klare ketjap marinade.
  • Verwarm de barbecue of grill.
  • Snijd de chorizo in plakjes.
  • Rijg de gemarineerde kip en chorizo plakjes op een spiesen barbecue of grill deze totdat het gaar is.
  • Maak intussen de salade van rucola en de cherrytomaten
  • Mix de olijfolie, de witte wijnazijn, de knoflook, de dragon en de Hellmann's mayonaise. Schenk dit vervolgens over de salade.
  • Haal de kip en de chorizo van de spies af en schep ze door de salade.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de barbecuesalade met kip en chorizo met stokbrood of Turks brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Gevogelte / Kip / Salade