Barbecuesalade kip en chorizo
Heerlijke salade voor bij de barbecue met kip, chorizo, rucola, cherrytomaten en een dressing van Hellmann's mayonaise en witte wijnazijn.
Ingrediënten
- 250 g kip
- 100 ml ketjap marinade
- 40 g chorizo
- 70 g rucola
- 250 g tomaat gehalveerd
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) wijnazijn
- 1 teen knoflook uitgeperst
- 4 eetlepel(s) dragon fijngesneden
- 4 eetlepel(s) Hellmann's Real
extra nodig:
- barbecuespiesen of extra lange satéstokjes geweekt in water
Instructies
- Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze gedurende 30 minuten in de kant-en-klare ketjap marinade.
- Verwarm de barbecue of grill.
- Snijd de chorizo in plakjes.
- Rijg de gemarineerde kip en chorizo plakjes op een spiesen barbecue of grill deze totdat het gaar is.
- Maak intussen de salade van rucola en de cherrytomaten
- Mix de olijfolie, de witte wijnazijn, de knoflook, de dragon en de Hellmann's mayonaise. Schenk dit vervolgens over de salade.
- Haal de kip en de chorizo van de spies af en schep ze door de salade.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de barbecuesalade met kip en chorizo met stokbrood of Turks brood.