Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de basilicummilkshake:
- 2 handen basilicum
- 1 hand spinazie
- 2 dl melk
- 1 dl room
- 150 gr vanillesuiker
- 6 bolletjes vanille-ijs
Voor de vanillerisotto:
- 2 eetlepels boter
- 1 tas risottorijst
- 1 opengesneden vanillestokje
- 2 tassen water
- 2 tassen melk
- 3 eetlepels suiker
- 1 tas room
- 2 eidooiers
Voor de lolly van campari-rozenbottel:
- 1 dl campari
- 2 dl rozenbottelthee
- 30 gr suiker
Instructies
Basilicummilkshake:
- Kook het basilicum en de spinazie enkele seconden en laat ze onmiddellijk schrikken door ze even onder ijskoud water te houden.
- Mix de spinazie en het basilicum samen met de melk, de room, de vanillesuiker en het vanille-ijs en zeef het mengsel.
Vanillerisotto:
- Verwarm de boter, stoof de rijst hierin en voeg het vanillestokje toe.
- Kook de melk en het water samen op en giet dit langzaam bij de rijst.
- Zet het vuur laag, roer tot de rijst het vocht volledig heeft opgenomen en voeg de suiker toe.
- Meng de eidooiers met de room, voeg dit bij de rijst en laat alles zacht koken tot de rijst de room heeft opgenomen.
Lolly van campari-rozenbottel:
- Vermeng de campari, de rozenbottelthee en de suiker, giet dit mengsel in een lollyvormpje en zet de lolly in de vriezer.
Afwerking:
- Vul een hoog glas met vanillerisotto met daarboven de basilicummilkshake en werk af met de lolly.