Basis receptje wit brood uit de slowcooker

Dit is een mega simpel basis receptje om brood te maken (ik heb met dit deegje uitgetest hoe lang het deeg in de slowcooker moet), voeg hier zelf lekker wat ingrediënten aan toe. Voor een 3½ liter slowcooker
Porties: 1 brood
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 1 minuut
Total time 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram tarwebloem
  • 1 zakje gist
  • 1 theelepel suiker
  • theelepel zout
  • 350 ml water lauw/warm

Instructies

  • Omdat ik steeds vaker voorbij zag komen dat mensen brood bakken in de slowcooker wou ik het ook eens gaan proberen.
  • Heb het heel simpel gehouden zodat ik de gaartijd eerst kon uitvogelen en mocht het mislukken het niet heel zonde zou zijn hihi.
  • Alles mengen en lekker kneden
  • 30 minuten laten rijzen
  • mooi bolletje van gemaakt en in de slowcooker gedaan, met eronder een bakpapiertje en een theedoek onder de deksel.
  • Na 1½ uur op high het brood omgedraaid (pas op brood is heet en ik heb al mijn vingers verbrand want ik was een beetje vergeten dat het warm is hahaha)
  • En nog even een minuutje of 20 ondersteboven in de slowcooker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het smaakt dus niet speciaal maar denk dat dit een prima basis deegje is om lekker mee te gaan experimenteren met bijvoorbeeld lekker olijven en zongedroogde tomaten of kaas en ui of Italiaanse kruiden. ?
Heb je een grotere slowcooker kan je het recept hetzelfde laten dan krijg je een platter brood, je kan de ingrediënten ook verdubbelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Slowcooker
Land van herkomst Nederland