Basisrecept ongezoet Soezendeeg

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • dl water of melk
  • 50 gr boter of margarine
  • 1 mespunt zout
  • 150 gr bloem
  • 4 eieren nr. 3

Instructies

  • Breng water of melk met boter aan de kook .
  • Neem de pan van het vuur en voeg in eenmaal de gezeefde bloem toe.
  • Roer tot het beslag als een bal van de pan loslaat en zet de pan nog 1 minuut, onder voortdurend roeren, op het vuur .
  • Doe het deeg meteen in een diepe kom en voeg stuk voor stuk de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel opgenomen is door het deeg. Goed kloppen tot het deeg glanst.
  • Goed af laten koelen .

Notities / Tips / Wijnadvies

Maak nooit de oven open als het soezendeeg er pas in staat.
Dit kan wel 5 minuten voor het einde van de baktijd.
Bij het kleinste zuchtje koude lucht slaat het beslag neer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Gebak