Baskische kip

Baskische kip

Porties: 6 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram kipfilet in lange repen gesneden 3 repen per filet
  • 1 kg tomaten in blokjes gesneden
  • 2 gele paprika in repen gesneden
  • 2 rode paprika in repen gesneden
  • 1 grote ui grof gesnipperd
  • 3 tenen knoflook fijn gesnipperd
  • 1 glas witte wijn
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 2 tl tomatenpuree
  • 2 takjes tijm gerist
  • 1 takje rozemarijn gerist
  • 4 plakjes Bayonne ham in stukjes gesneden*
  • 10 cl kippenbouillon
  • olijfolie
  • piment d’espelette
  • zout
  • peper

Instructies

  • Peper en zout de repen kipfilet.
  • Doe de bloem in een bord en wentel de repen kipfilet erdoor.
  • Schud het teveel aan bloem eraf.
  • Verhit in een grote koekenpan 3 el olie en bak de kipfilet rondom bruin.
  • Voeg de ham en de knoflook toe en laat bakken totdat de ham wat gekleurd is.
  • Zorg er voor dat de knoflook niet verbrand.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even meebakken om te ontzuren.
  • Voeg de tomaten, uien, de paprika’s en wat piment toe.
  • Laat op laag vuur 5 à 6 minuten smoren.
  • Voeg de wijn en de tijm en rozemarijn toe.
  • Laat nog 20 minuten zachtjes koken.
  • Breng eventueel nog op smaak met wat zout en piment.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met rijst of een grove pasta.

Opmerkingen

Bayonne ham is moeilijk te vinden in Nederland, gebruik dan een andere rauwe ham.
Piment d’espelette is redelijk onbekend in Nederland, maar is wel te vinden bij oa de grotere AH. Kun je het echt niet vinden gebruik dan cayennepeper.

Voedingswaarden

Calories: 211 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Spanje