Bebek Boemboe Bali
gestoofde eend in gekruide saus uit Bali
Ingrediënten
- 1 eend van ca. 1 kg
- 6 eetlepel(s) olie of boter
- 3 dl water
Instructies
- Snijd de eend in stukken, wrijf hem in met zout en bak hem in olie of boter halfgaar.
- Maak uien, knoflook, sambal, trassi, koenjit, laos en kemiries fijn en voeg dit mengsel toe aan de eend.
- Voeg nu het water toe met de salam en djeroek poeroet en de ketjap.
- Stoof de eend op een niet te hoog vuur gaar.
Magnetron:
- Verwarm de olie in een ondiepe magnetronschaal onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
- Schep de fijngewreven kruiden erdoor en fruit ze onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
- Leg de stukken eend erop, voeg water, blaadjes en ketjap toe en maak alles afgedekt in 20 à 22 min. op 70% gaar.