Bebek Boemboe Bali

gestoofde eend in gekruide saus uit Bali
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eend van ca. 1 kg
  • 6 eetlepel(s) olie of boter
  • 3 dl water

Kruiden:

  • 2 uien gesnipperd
  • 5 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel trassi
  • 2 theelepel laos
  • 1 theelepel koenjit
  • 8 kemirienoten geraspte
  • 3 eetlepel(s) ketjap manis
  • 2 sprieten sereh
  • 2 blaadjes salam
  • 2 blaadjes djeroek poeroet
  • zout

Instructies

  • Snijd de eend in stukken, wrijf hem in met zout en bak hem in olie of boter halfgaar.
  • Maak uien, knoflook, sambal, trassi, koenjit, laos en kemiries fijn en voeg dit mengsel toe aan de eend.
  • Voeg nu het water toe met de salam en djeroek poeroet en de ketjap.
  • Stoof de eend op een niet te hoog vuur gaar.

Magnetron:

  • Verwarm de olie in een ondiepe magnetronschaal onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
  • Schep de fijngewreven kruiden erdoor en fruit ze onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
  • Leg de stukken eend erop, voeg water, blaadjes en ketjap toe en maak alles afgedekt in 20 à 22 min. op 70% gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte
Land van herkomst Indonesië