Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kip
- mosterd
- 1 blik kriekbier
- tijm , , , , , ,
- rozemarijn
- salie
- oregano
- koriander
- Kerriepoeder
- Paprikapoeder
- cayennepeper
Zoete kokosdip:
- 1 blik kokosmelk
- 1 eetlepel(s) pindakaas
- 3 eetlepel(s) ananas sap
- 1 eetlepel(s) honing
Pikante dip:
- 1 paprika ontvelde
- 1 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- ½ Spaanse peper
- 1 tl Tandoorikruiden
- Kerriepoeder
- 3 eetlepel(s) tomatenpuree
Instructies
- Maak het vel van de kip voorzichtig los.
- Wrijf het vlees onder het vel in met mosterd en steek de salieblaadjes onder het vel.
- Kruid de buikholte van de kip met cayenne, paprika en kerriepoeder, en stop ze vervolgens vol met de rest van de verse kruiden.
- Maak het blik kriekbier open met een blikopener en zet de kip over het blikje (met bier) op de grill.
- Kruid de kip ook langs de buitenkant.
- Hou de kip, afhankelijk van de grootte, 1,5 tot 2 uur onder deksel of folie op de barbecue en strooi regelmatig vuurkruiden in het vuur.
- Snij het boven de kriekdamp gegaarde vlees in dobbelsteentjes en presenteer het op een grote schotel met cocktailprikkers en de dipsauzen.
Saus 1:
- laat de kokosmelk met ananassap, honing en pindakaas inkoken en afkoelen.
Saus 2:
- snij sjalot en knoflook klein en laat uitzweten; voeg het versneden Spaans pepertje en de paprika, kerrie en de tomatenpuree toe en laat de saus afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bron: Weekend Knack