Beierse vleeskoekjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 40 gram boter
  • 1 ui
  • 1 ¼ dl melk
  • 25 gram witbrood
  • 600 gram gehakt
  • 3 eetlepels peterselie
  • 2 ei
  • ½ theelepel marjolein gedroogde
  • peper & zout
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels olie

Instructies

  • Bak de ui in 20 gr boter zachtjes ± 10 minuten.
  • Verhit de melk, week het brood daarin 3 minuten, knijp het uit en verkruimel het.
  • Vermeng het gehakt, de ui, het broodkruim, de peterselie, de eieren, de marjolein, 1/2 theelepel zout, peper en de mosterd goed, kneed dit door en vorm er 8 ronde platte koekjes van.
  • Verhit de olie en 20 gr boter en bak de vleeskoekjes hierin op hoog vuur rondom bruin.
  • Temper het vuur en bak het vlees nog ± 10 minuten; keer de koekjes halverwege.
  • Lekker met aardappelsalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Duitsland