Smelt de boter in een braadpan, bak het rookspek hierin op matig vuur bros en neem het uit de pan.
Bak de rollade rustig rondom bruin.
Strooi er de kleingesneden salie over en flambeer met 1 glas brandewijn.
Doe het water erbij, zet het vuur laag en laat zeker 2 uur sudderen, de laatste 3 kwartier met de groente erbij.
Laat alles desgewenst afkoelen.
Zet de rollade en het spek apart en de groenten met de jus in de koelkast.
Voor 1-2 dagen.
Ontvet de jus en leng aan tot 4 dl.
Bind met de maïzena en roer het tweede glas brandewijn erdoor.
Warm de groenten erin.
Lepel een laagje saus in een wijde vuurvaste schaal.
Snijd de rollade in dunne plakken en leg die fraai uit op de schaal.
Warm even door op het fornuis en strooi het spek erover.
Schik de gronte eromheen en laat alles met wat saus glanzen.
Zet de schaal afgedekt met een andere schaal in een oven van 100°C tot u aan tafel gaat (houdt het wel een uurtje).
Versier met salie.
Geef de jus er apart bij.