Biefreepjes en groente uit de wok

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 250 g haricots verts of sperziebonen
  • 250 g broccoli
  • 400 g kogelbiefstuk
  • 1 eetlepel(s) sesamzaad
  • 4 eetlepel(s) arachideolie of zonnebloemolie
  • ¼ l vleesbouillon
  • 1 eetlepel(s) sesamolie
  • 2 eetlepel(s) ketjap asin

Instructies

  • Snijd de gepelde uien in dunne ringen.
  • Maak de paprika schoon: verwijder het kapje, de zaadlijsten en zaadjes.
  • Snijd de paprika in de lengte in dunne repen.
  • Maak de haricots verts schoon.
  • Snijd de broccoli in roosjes.
  • Snijd dikke, geschilde stelen van de broccoli enkele malen in de lengte door.
  • Snijd het vlees in smalle repen.
  • Rooster de sesamzaadjes lichtbruin in enkele druppels olie in een kleine koekenpan.
  • Schep ze uit de pan in een kom.
  • Verhit de arachideolie in de wok.
  • Roerbak de biefreepjes ongeveer 1 minuut.
  • Schep ze uit de wok in een kom en dek af met aluminiumfolie.
  • Bak de uiringen in de olie in de wok zacht en glazig.
  • Voeg de groenten toe en roerbak deze enkele minuten.
  • Giet de bouillon in de wok en breng aan de kook.
  • Voeg na 5 minuten de biefreepjes, sesamolie en sojasaus toe.
  • Schep alles goed door elkaar en verwarm alles nog een 1 minuut.
  • Strooi ten slotte de sesamzaadjes erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Neem voor een snelklaar variant gesneden biefreepjes.

Wijnadvies:

Wit, rosé of rood: Australische chardonnay of semillon-chardonnay, Chileense chardonnay, Chileense merlot rosé, Chileense carmenère of Californische ruby cabernet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Rundvlees / Vlees