Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 275 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 70 g kristalsuiker
- ½ tl bakpoeder
- zout
- 2 ½ deciliter karnemelk of melk
- 100 g gesmolten boter
- 1 ei losgeklopt
- 200 g blauwe bessen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Meng in een kom het pak meel met de suiker, het bakpoeder en het zout.
- Maak in het midden van dit mengsel een kuiltje en doe hierin de (karne)melk, boter en het ei.
- Meng alles goed.
- Roer de bessen erdoor en schep het mengsel in de holtes van de muffinvorm.
- De holtes moeten voor 2/3 deel gevuld zijn
- Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar en lichtbruin in het midden van de oven
- Laat de muffins iets afkoelen, neem ze uit de vorm en laat ze op een rooster verder afkoelen.