Biercake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 200 gram bruine suiker
  • 1 ei
  • 200 gram bloem
  • ½ theelepel zout
  • 1 ½ theelepel dubbelkoolzure soda eventueel zuiveringszout
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel piment
  • ½ theelepel kruidnagel
  • ¼ liter bier oudbruin, pils of witbier
  • 50 gram walnoten
  • 325 gram dadels

Instructies

  • Vermeng de boter en de suiker en roer er het losgeklopte ei door.
  • Zeef de bloem met het zout, de soda, de kaneel, het piment en de kruidnagel en houd 3 eetlepels van dit mengsel apart.
  • Meng de rest door het suiker-botermengsel, voeg het bier toe en roer die voorzichtig door het beslag.
  • Hak de walnoten en de ontpitte dadels fijn, meng er de 3 achtergehouden eetlepels van het bloemmengsel door en schep het geheel door het beslag.
  • Beboter een cakevorm en bestuif hem met bloem.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake 75 minuten in de oven.
  • Laat de cake, alvorens hem uit de vorm te halen, 10 minuten afkoelen.
  • Zet de cake tenminste 1 dag verpakt in aluminiumfolie in de koelkast.
  • Bestuif de cake voor het serveren met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake