Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 750 gram aardappels
- 500 gram sukadelappen
- zout
- peper
- 3 deciliter Fries bier
- 50 gram boter
- 1 ui
- ½ knolselderij
- 1 winterwortel
- 1½ eetlepel(s) citroensap
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 laurierblaadje
- 2 kruidnagels
- 1 eetlepel(s) bruine basterdsuiker
- 1 dunne prei
- aardappelmeel
Instructies
- Het vleesgoed inwrijven met zout en peper.
- In een grote braadpan een flink boter smelten en het vlees hierin rondom dichtschroeien.
- Erbij: een fijngesnipperde ui, een eetlepel citroensap, een laurierblaadje, twee kruidnagels, een beetje tomatenpuree, een eetlepel basterdsuiker en een flesje bier.
- Goed doorroeren, deksel op de pan en twee uren zachtjes laten stoven.
- Ondertussen een niet al te grote winterwortel schillen en in plakjes snijden.
- De prei in kleine ringetjes snijden.
- Een halve knolselderij schillen en in blokjes snijden. Hierover wat citroensap sprenkelen om verkleuren tegen te gaan.
- Vier of vijf grote aardappels schillen en in blokjes snijden.
- Alles bij het vlees doen en nog een uurtje laten stoven. Als het nodig is nog wat kokend water bijschenken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Als het te waterig is dan een beetje met koud water aangemaakt aardappelmeel erbij doen.