Biersoep uit Malmédy
Ingrediënten
Instructies
- Smelt boter in een grote pan en voeg, als de boter vloeibaar is (hij mag niet
- bruin worden) beetje bij beetje bloem toe.
- Roer alles met een houten lepel goed dooreen.
- Voeg scheutje bij scheutje bier toe en blijf roeren, zodat een soort vloeibare
- gebonden saus ontstaat.
- Laat het geheel op zacht vuur ± 20 minuten doorkoken.
- Controleer de soep van tijd tot tijd om te zien of hij mooi gebonden blijft.
- Wordt de soep te dik, voeg dan nog wat bier bij en draai het vuur wat lager.
- Voeg vervolgens naar smaak gember, kaneelpoeder, suiker, citroenschil, zout
- en peper toe.
- Laat het vuur steeds laag.
- Doe 2 eidooiers in een soepterrine samen met 100 gr room en roer de soep
- onder het ei-roommengsel.
- Serveer op bij voorkeur warme borden, samen met sneden bruin brood en
- boter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Doe gerust veel peper in deze soep. Dat geeft nu juist contrast in smaak, wat deze soep zo apart maakt.