Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
De bereiding van bietenzuur:
- 1 kg ongekookte rode bieten
- 2 liter gekookt warm water
- 50 gram volkorenbrood
Instructies
- Er bestaan 2 soorten rode barszez, de ene is helder, de andere gebonden.
- Beide varianten worden bereid met natuurlijk bietenzuur.
- Bietenzuur is eenvoudig zelf te bereiden.
- Was de bieten, schil ze dun en snijd ze in plakjes.
- Doe de plakjes vervolgens in een aardewerken pot of inmaakglas, giet er het gekookte warme water op en voeg daaraan het in stukjes gesneden brood toe.
- Dek de pot of het glas met een doekje of geperforeerd papier, op zijn plaats gehouden door een elastiekje af en zet de pot op een warme (± 20°C) plaats weg.
- Schep er 5 dagen later voorzichtig het schuim dat zich heeft gevormd af en giet het bietenzuur, zonder de pulp, over in schone flessen.
- Sluit de flessen af met een kurk en bewaar ze in de koelkast (± 4 maanden houdbaar).