Bitterkoekjes

Bitterkoekjes 2

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram bittere amandelen
  • 200 gram zoete amandelen
  • 600 gram suiker
  • 1 eiwit

Instructies

  • Maal de gepelde amandelen tweemaal met 150 gr suiker fijn.
  • Vermeng ze dan met de rest van de suiker en zoveel eiwit tot een vrij slap deeg is ontstaan.
  • Leg vetvrij papier op de bakplaat en spuit daar met een spuitzak met een gladde mond kleine bolletjes op.
  • Druk ze met een vochtige doek een beetje plat en bak ze laag in een op 200°C voorverwarmde oven in ± 1/2 uur bruin en gaar.
  • Laat ze op het papier afkoelen en neem ze er dan voorzichtig af.
  • Mochten ze toch nog plakken, maak dan het papier aan de onderkant vochtig.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek