Kruid het gehakt met een vleugje nootmuskaat en (eventueel) nog wat peper en zout.
Verdeel het in 4 porties en leg het op de varkenslapjes.
Rol stevig op en bind ze vast met keukentouw.
Laat de rozijntjes weken in water.
Maak de groenten schoon.
Snipper de ui en de knoflook.
Snij de wortelen en de courgette in plakjes.
Verhit in een diepe braadpan wat boter en olijfolie.
Braad de blinde vinken rondom aan in de vetstof.
Doe er de ui en de look bij, laat even stoven.
Strooi er de bloem bij en schep goed om.
Voeg er de bouillon, de gepelde tomaten, de wortelen, de tijm en de laurier aan toe.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Dek af en laat 20 minuten sudderen tegen de kook aan.
Doe er de courgette bij en laat nog 10 minuten verder garen.
Doe de couscous in een diepe pan.
Overgiet het gries met 2 dl lichtgezouten kokend water (of zie verpakking).
Dek af en laat ongeveer 7 minuten onaangeroerd staan, tot al het water opgeslorpt is.
Voeg er de rozijntjes en een nootje boter aan toe.
Vermeng en maak met een vork de korrels los.
Verdeel over diepe borden.
Schep bij elke portie een blinde vink en groenten.
Serveer goed heet.