Bloemkoolsalade met Gorgonzoladressing

Porties: 2 personen
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram bloemkool
  • zout zwarte peper
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 50 gram Gorgonzola
  • 2 eetlepel(s) rode paprika uitgelekte zoetzure uit een potje
  • 1 eetlepel(s) peterselie fijngeknipte

Instructies

  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes, kook ze in weinig water met zout beetgaar en laat ze afkoelen.
  • Roer in een kommetje een sausje van het citroensap en de (olijf)olie.
  • Verkruimel de Gorgonzola en meng deze door het sausje.
  • Breng op smaak met zwarte peper.
  • Schep de bloemkool met de paprika en de peterselie luchtig in een schaal door elkaar en schenk de helft van de dressing erover (bewaar de rest voor een andere salade).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch