Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 1 grote aardappels geschilde in blokjes
- 2 kippenbouillon
- 4 plakken rauwe ham
- ⅛ liter crême fraiche
Instructies
- Breng de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes in een ruime pan met ¾ liter water aan de kook, verkruimel de bouillontabletten erboven en kook de bloemkool en de aardappel in 15 minuten gaar.
- Stamp ze dan in de pan fijn of pureer ze kort met de staafmixer.
- Snijd intussen zo nodig de vetrandjes van de ham, bak de ham in een droge koekenpan krokant uit en laat op keukenpapier uitlekken.
- Roer de crème fraîche door de soep, breng op smaak met peper en breng de soep opnieuw aan de kook.
- Verdeel de soep over 4 kommen en verkruimel de ham erboven.