Boerenkool met worst

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote bloemkool
  • ½ kg aardappels
  • 1 ambachtelijk gemaakte rookworst
  • 30 gram reuzel
  • zout
  • peper

Instructies

  • Stroop het groen van de nerven en was dit.
  • Kook de kool vervolgens enkele minuten in water en giet af.
  • Hak de kool daarna fijn.
  • Leg de aardappelen in een pan met zoveel water dat ze bijna onder staan.
  • Breng dit aan de kook, leg de helft van de boerenkool op de aardappelen, leg daarop
  • de worst en tot slot de rest van de borenkool.
  • Strooi er een snufje zout over en laat het geheel 45 minuten koken.
  • Controleer af en toe of er nog genoeg water in de pan zit.
  • Neem zodra alles gaar is de worst uit de pan.
  • Stamp de rest met de reuzel goed door elkaar.
  • Breng de boerenkool op smaak met peper en zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Vlees