Boerenomelet (luxe)

Boerenomelet (luxe)

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ bos(jes) peterselie
  • ½ bos(jes) bieslook
  • 100 g champignons
  • 1 prei
  • 2 wortels
  • 1 rode paprika
  • 100 g ham
  • 50 g boter
  • 6 eieren
  • 1 dl melk
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g doperwtjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 50 g geraspte kaas

Instructies

  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Snijd de prei in ringetjes en de wortels in kleine blokjes.
  • Halveer de paprika, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de ham eveneens in kleine blokjes.
  • Verwarm de helft van de boter en fruit prei en wortel circa 3 minuten.
  • Voeg paprika en ham toe en laat dit circa 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Klop intussen de eieren schuimig met de melk, roer de helft van de kruiden erdoor en zout en peper naar smaak.
  • Verwarm de rest van de boter in een grote koekenpan en giet het eimengsel erin.
  • Bak een licht goudgele omelet, het eimengsel moet goed gestold zijn. Niet keren.
  • Schep de champignons, de doperwtjes en het paprikapoeder door het ham-groentemengsel.
  • Warm dit even mee en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de omelet op een bord glijden en verdeel het ham-groentemengsel op een helft.
  • Sla de omelet eventueel dubbel en bestrooi het geheel met de rest van de kruiden en de geraspte kaas.
  • Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei
Land van herkomst Nederland