Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- ½ bos(jes) peterselie
- ½ bos(jes) bieslook
- 100 g champignons
- 1 prei
- 2 wortels
- 1 rode paprika
- 100 g ham
- 50 g boter
- 6 eieren
- 1 dl melk
- zout
- versgemalen peper
- 100 g doperwtjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- 50 g geraspte kaas
Instructies
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Snijd de prei in ringetjes en de wortels in kleine blokjes.
- Halveer de paprika, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de ham eveneens in kleine blokjes.
- Verwarm de helft van de boter en fruit prei en wortel circa 3 minuten.
- Voeg paprika en ham toe en laat dit circa 5 minuten zachtjes sudderen.
- Klop intussen de eieren schuimig met de melk, roer de helft van de kruiden erdoor en zout en peper naar smaak.
- Verwarm de rest van de boter in een grote koekenpan en giet het eimengsel erin.
- Bak een licht goudgele omelet, het eimengsel moet goed gestold zijn. Niet keren.
- Schep de champignons, de doperwtjes en het paprikapoeder door het ham-groentemengsel.
- Warm dit even mee en breng op smaak met zout en peper.
- Laat de omelet op een bord glijden en verdeel het ham-groentemengsel op een helft.
- Sla de omelet eventueel dubbel en bestrooi het geheel met de rest van de kruiden en de geraspte kaas.
- Serveer direct.