Boeuf à la Bordelaise
AllerHande oktober 2001
Ingrediënten
- 250 g sjalotjes
- 75 g boter of margarine
- 700 g doorregen runderlappen
- zout en peper versgemalen
- 4 deciliter rode Bordeaux
- 1 vleesbouillontablet
- 3 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 25 g bloem
Instructies
- Sjalotjes pellen en in halve ringen snijden.
- In braadpan 50 g boter verhitten en vlees rondom bruin bakken.
- Sjalotjes 2 minuten mee fruiten.
- Vlees bestrooien met zout en peper.
- Langs rand van de pan wijn en 3 dl water bij vlees schenken.
- Bouillontablet erboven verkruimelen.
- Tijm en laurier toevoegen.
- Vlees afgedekt in ca. 3 uur zachtjes gaar stoven.
- Rest van boter door bloem prakken.
- Vlokjes van dit mengsel door stoofvocht roeren en binden.
- Saus op smaak brengen met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met aardappelpuree met stukjes walnoot en haricots verts.