Boeuf Stroganoff 3

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 gram runderfilet in reepjes gesneden van 5 cm lang en 12 mm dik
  • 60 gram boter
  • 1 kleine ui in papierdunne schijfjes
  • 1 eetlepel meel
  • 1 theelepel droge mosterd
  • 225 ml verrijkte runderbouillon
  • 4 eetlepels zure room
  • zout
  • zwarte peper uit de molen
  • peterselie

Instructies

  • Laat 30 gr boter in een zware braadpan smelten en sauteer de uischijfjes tot ze zacht en licht gekleurd zijn.
  • Voeg het vlees toe en bak het op een hoog vuur enkele minuten.
  • Kruid met peper en zout.
  • Haal van het vuur, maar houd het warm.
  • Smelt de rest van de boter in een kleine sauspan.
  • Meng het meel en de droge mosterd en klop dit in de boter.
  • Kook 1 minuut en voeg dan geleidelijk de bouillon toe; blijf roeren tot er een tamelijk dikke saus is ontstaan.
  • Meng al roerend de zure room erin.
  • Giet de saus over het vlees en maak het geheel warm, maar breng het niet aan de kook.
  • Stort het op een voorverwarmde dienschotel en garneer met peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

N.b.:
U kunt champignons aan de bereiding toevoegen, maar dan wijkt u wel af van het originele recept
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst Rusland