Boeuf Stroganoff 6
Ingrediënten
- 700 gram runderfilet in reepjes gesneden van 5 cm lang en 12 mm dik
- 60 gram boter
- 1 kleine ui in papierdunne schijfjes
- 1 eetlepel meel
- 1 theelepel droge mosterd
- 225 ml verrijkte runderbouillon
- 4 eetlepels zure room
- zout
- versgemalen zwarte peper
- peterselie
Instructies
- Laat 30 gr boter in een zware braadpan smelten en sauteer de uischijfjes tot
- ze zacht en licht gekleurd zijn.
- Voeg het vlees toe en bak het op een hoog vuur enkele minuten.
- Kruid met peper en zout.
- Haal van het vuur, maar houd het warm.
- Smelt de rest van de boter in een kleine sauspan.
- Meng het meel en de droge mosterd en klop dit in de boter.
- Kook 1 minuut en voeg dan geleidelijk de bouillon toe; blijf roeren tot er een
- tamelijk dikke saus is ontstaan.
- Meng al roerend de zure room erin.
- Giet de saus over het vlees en maak het geheel warm, maar breng het niet aan
- de kook.
- Stort het op een voorverwarmde dienschotel en garneer met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
N.b.:
U kunt champignons aan de bereiding toevoegen, maar dan wijkt u wel af van het originele recept
U kunt champignons aan de bereiding toevoegen, maar dan wijkt u wel af van het originele recept