1 zakje chocofix (chocoladeglazuur)
Klop de eiwitten met een snufje zout met een mixer halfstijf.
Voeg er geleidelijk al roerend de suiker aan toe en sla het eiwit verder stijf,
tot u de kom kunt omkeren zonder dat het eiwit eruit loopt.
Schep het schuim in een spuitzak met het gladde spuitmondje.
Bekleed de bakplaat met bakpapier of beboter hem licht en spuit er repen op van ± 6 cm lang.
Bestrooi ze met de geschaafde amandelen en schuif de bakplaat midden in de oven.
Steek een houten lepel tussen de ovendeur en schakel de oven in op 100°c.
Droog de schuimpjes ± 2 1/2 uur en laat het schuim daarna afkoelen.
Roer intussen de zachte boter, de gezeefde poedersuiker en het koffie-extract tot een glad mengsel.
Bestrijk de platte kant van de helft van de schuimpjes met de mokkaboter en druk de platte kant van de niet bestreken schuimpjes er tegenaan.
Bereid het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje.
Dompel de uiteinden van de bokkepootjes erin en laat het glazuur hard worden.
Tip: Roer voor zelfgemaakte chocoladeglazuur 100 gr poedersuiker en 2
volle eetlepels cacao door elkaar. Voeg al roerend enkele druppels water toe
en blijf roeren tot een glanzend mengsel ontstaat. Het glazuur moet zo dik
zijn, dat het bijvoorbeeld met de botte kant van een mes goed kan worden
uitgestreken