Borsjtsj 4

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 rode bieten
  • soepvlees
  • soepgroente
  • wat azijn

Instructies

  • Schil 3 bieten en snijd ze in plakken van ± 1/2 cm dik.
  • Leg ze in handwarm water en wel zo, dat ze net onder staan (u heeft maar een paar dl van dit vocht nodig).
  • Laat ze 2-3 dagen op een warme plaats staan, voeg er eventueel een verkruimelde boterham aan toe, om het geheel beter te laten fermenteren.
  • De soep moet wat zurig worden, daar heeft u deze 'bietenazijn', de feitelijke 'barsjt', voor nodig; maar u kunt ook gewone azijn nemen.
  • Trek na een paar dagen een gewone bouillon, doe daar de soepgroente en een paar teentjes knoflook bij en laat alles flink trekken.
  • Kook de overige bieten of bak ze in de oven, maar dan ongeschild.
  • Laat ze een beetje afkoelen, schil ze en rasp ze dan.
  • Kook de bieten even mee, laat de soep nog even goed doortrekken en giet het geheel dan door een zeef.
  • Maak de soep op smaak met de barsjt, eventueel nog wat azijn, wat suiker, peper (de soep mag best flink pittig zijn) en eventueel wat zout.
  • Gebruik het vlees om er 'oesjka' van te maken, 'oortjes'.
  • Dat zijn deegkussentjes, dus u kunt er een simpel pastadeeg voor gebruiken, dat u in vierkantjes van een paar cm snijdt.
  • Leg er dan een klein bergje vlees op, vouw ze schuin dubbel, druk de kanten op elkaar en vouw dan de scherpe hoeken over elkaar.
  • Het worden nu, met veel fantasie, een soort hondeoortjes.
  • Kook die op de normale manier beetgaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Rusland