Bossche bollen 3
Ingrediënten
- 1 dl water
- snufje zout
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 2 ei
- boter
- 200 ml slagroom
- 2 eetlepel(s) suiker
- 60 g poedersuiker
- 1 eetlepel(s) cacao
Instructies
- Breng het water met het zout en de boter aan de kook.
- Voeg ineens alle bloem toe en blijf roeren tot een deegbal ontstaan is, die van de wand van de pan loslaat.
- Haal de pan van het vuur en klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas het volgende ei toe als het eerste ei helemaal is opgenomen. Roer nog 5 minuten krachtig.
- Verdeel het deeg in 8 bolletjes.
- Beboter een bakplaat en leg daarop 8 bolletjes deeg.
- Bak de soezen gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Open de oven in deze tijd niet.
- Temper de oventemperatuur en bak de soezen nog 10 minuten. Laat ze op een rooster afkoelen.
- Klop de room met de suiker stijf en spuit hiermee de soezen vol.
- Roer de poedersuiker en de cacao door elkaar. Roer er enkele druppels water door tot een glad papje is ontstaan en bedek de bovenkant met dit glazuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Om te voorkomen dat de slagroom terugloopt en de bollen daardoor week worden, kunt u wat slagroomversteviger toevoegen. Dit poeder is in zakjes te koop en ligt meestal bij de afdeling met ingrediënten om zelf gebak te maken