Boterkoek met rozemarijn en abrikozen

AllerHande juli 2002
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g gewelde abrikozen
  • 50 g hazelnoten
  • 1 takje rozemarijn
  • 300 g patentbloem
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 250 g koude boter
  • zout
  • 1 ei
  • 1 eetlepel(s) boter om in te vetten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Abrikozen in stukjes knippen.
  • Hazelnoten grof hakken.
  • Naalden van takje rozemarijn rissen en zeer fijnhakken.
  • Boven beslagkom bloem en basterdsuiker zeven.
  • Boter in 3 plakken snijden en op bloemmengsel leggen.
  • Boter met twee messen in kleine stukjes snijden.
  • Abrikozen, hazelnoten, rozemarijn en snufje zout aan bloemmengsel toevoegen.
  • Met koele hand snel tot samenhangende deegbal kneden.
  • Bakplaat invetten.
  • Op bakplaat koek vormen van deeg.
  • Ei loskloppen met een lepel water.
  • Bovenkant van deeg met ei bestrijken.
  • Boterkoek in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Laten afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

De plaatkoek wordt mooi vierkant door zelf van bakpapier een bakvorm op maat te vouwen en deze in de hoeken met paperclips vast te zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Koek / Taart
Land van herkomst Nederland