Van de boter, suiker, zout en vanille een crème roeren.
Het eigeel, de wijnbrand en de nootmuskaat met de crème vermengen en de crème vervolgens snel met de bloem tot een deeg kneden.
De deeg tussen bakpapier tot 2 vlakke platten uitrollen en ten minste 2 uur in de koelkast zetten.
De fornuis op 170 graden voorverwarmen.
De deegplaten tussen het bakpapier 3 à 4 mm dun uitrollen.
Met vormpjes koekjes uitsteken(bijvoorbeeld hartjes met een doorsnee van ongeveer 3,5 cm) en deze op een met bakpapier uitgelegde bakplaat leggen.
De koekjes in 10 à 15 minuten goudgeel bakken.
De koekjes eerst kort op de bakplaat laten afkoelen en vervolgens op taartroosters volledig laten afkoelen (ca. 2 uur).
De jam in een kleine pan verwarmen.
Op de helft van de koekjes wat jam verdelen.
De overige koekjes erop zetten.
De poedersuiker met citroensap tot een glazuur verroeren.
Iets van de glazuur apart zetten en vervolgens de rest met levensmiddelverf inkleuren.
De koekjes met de gekleurde glazuur bestrijken.
De witte glazuur in een klein diepvries-zakje geven, een hoekje afknippen en de koekjes met de witte glazuur versieren.