Bourekakia me kima
(rolletjes vleespastei)
Ingrediënten
- 450 gram bladerdeeg
- 250 gram gehakt
- 1 ui
- 1 dl witte wijn
- 1 tomaat
- 100 gram geraspte kaas
- 1 ei
- peterselie
- zout
- peper
- paneermeel
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Bak de gesneden uien in de olie en voeg het gehakt toe.
- Bak tot dit lichtbruin is, giet dan de wijn erover, voeg de tomaten, zout en peper toe.
- Laat alles met gesloten deksel een half uur koken.
- Bak nog even door om het meeste vocht te laten verdampen met open deksel.
- Haal de pan van het vuur, voeg kaas, ei, peterselie en paneermeel toe en meng dit tot een stevige substantie.
- Leg een deel van het gehakt op de plakjes bladerdeeg en vouw de zijkanten naar binnen, rol dan de plakjes op.
- Leg de rolletjes op een ingevette bakplaat met de naad aan de onderkant.
- Bestrijk ze met wat geklopt ei en laat ze ongeveer 45 minuten bakken in een oven op 220 graden Celcius.