Bow luo gai
Chinese kip met ananas
Equipment
Ingrediënten
- 500 g kip
- 1 steel selderij
- 240 gram ananas blik
- 1½ dl water
- ½ eetlepel tomatenketchup
- 1 eetlepel azijn
- 1¼ eetlepel suiker
- snufje zout
- 1 theelepel maïzena
- 2 theelepel water koud
- ½ liter frituurolie
Instructies
- Haal het vel van de kip en snijd hem in blokjes van 3 cm.
- Besprenkel de kip met de ingrediënten van de marinade en meng goed.
- Laat ½ uur marineren.
- Snijd de selderij in een juliënne.
- Giet de ananas af, bewaar het sap.
- Maak het beslag door de desbetreffende ingrediënten goed te mengen.
- Verhit de olie tot 175°C.
- Doop de kip in het beslag en frituur hem in de hete olie ± 10 minuten.
- Laat de kip uitlekken.
- Doe het ananassap, het water, de ketchup, azijn, suiker en een snufje zout in een wok een breng aan de kook.
- Voeg de selderij, kip en ananas toe en roerbak 1 minuut op een hoog vuur.
- Meng de maïzena met koud water en voeg dit toe.
- Roerbak nog 1 minuut en dien op met rijst.