Brabantse veekoeken
Svooiekoolrolletjes
Ingrediënten
- 1 kleine savooiekool
- 500 gram gehakt
- 1 ui
- zout peper
- 40 gram boter
- boter om in te vetten
- 1 ui
- 1 scheutje azijn
Instructies
- Maak de kool schoon en breek de bladeren eraf.
- Kook deze 10 minuten in ruim water met zout en laat ze goed uitlekken.
- Maak het gehakt met zout, peper en het gesnipperde uitje aan en verdeel het in evenveel balletjes als er koolbladeren zijn.
- Bak de balletjes in de boter aan alle kanten bruin, maar niet gaar.
- Leg de balletjes op de bladeren, rol de bladeren op en bind ze met wat keukengaren vast.
- Beboter een ovenschaal en leg de rolletjes erin.
- Bak de gesnipperde ui in de bakboter van het gehakt en blus het vet met wat azijn.
- Giet dit over de rolletjes.
- Dek de schaal met een deksel of met folie af, schuif de schaal in een op 220°C voorverwarmde oven, en bak de rolletjes 20 minuten.