Brabantse veekoeken

Svooiekoolrolletjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine savooiekool
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui
  • zout peper
  • 40 gram boter
  • boter om in te vetten
  • 1 ui
  • 1 scheutje azijn

Instructies

  • Maak de kool schoon en breek de bladeren eraf.
  • Kook deze 10 minuten in ruim water met zout en laat ze goed uitlekken.
  • Maak het gehakt met zout, peper en het gesnipperde uitje aan en verdeel het in evenveel balletjes als er koolbladeren zijn.
  • Bak de balletjes in de boter aan alle kanten bruin, maar niet gaar.
  • Leg de balletjes op de bladeren, rol de bladeren op en bind ze met wat keukengaren vast.
  • Beboter een ovenschaal en leg de rolletjes erin.
  • Bak de gesnipperde ui in de bakboter van het gehakt en blus het vet met wat azijn.
  • Giet dit over de rolletjes.
  • Dek de schaal met een deksel of met folie af, schuif de schaal in een op 220°C voorverwarmde oven, en bak de rolletjes 20 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees
Land van herkomst Brabant