Braziliaanse cake
Ingrediënten
- 1 pak Koopmans Fijne cakemeel
- 150 gram boter of margarine
- 4 eieren
- 50 ml melk of 4 eetlepels
- 1 eetlepel geraspte pure chocolade
- 1½ eetlepel oploskoffie
- 75 gram fijngehakte noten bijvoorbeeld walnoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven 150°C).
- Vet een cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
- Klop de boter met een mixer in een beslagkom zacht en romig.
- Voeg in één keer het cakemeel, melk en de eieren toe.
- Mix het geheel op de laagste stand gedurende 1 minuut tot een glad mengsel.
- Voeg de geraspte chocolade, oploskoffie en fijngehakte noten toe aan het beslag.
- Mix alles nogmaals op de hoogste stand gedurende ongeveer 2 minuten tot een luchtig beslag.
- Giet het beslag in de voorbereide cakevorm.
- Bak de cake gedurende 60-70 minuten in de voorverwarmde oven, tot deze gaar is.
- Om uitdroging te voorkomen, plaats een theeglas met water naast de cake in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zet een theeglas met water bij de cake in de oven. Wordt de cake niet zo droog.
Deze heerlijke Braziliaanse cake is een geweldige traktatie met een vleugje chocolade en noten!
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g