Braziliaanse rijst

Braziliaanse rijst

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Rijst. Basmati of Pandang
  • Potje Ratatouille Nicoise. Bonduelle of diepvries
  • 2 eieren
  • olijven. knoflookolijven of paprika olijven, ook uit een potje
  • rozijnen. of gedroogde cranberries
  • 3 tenen knoflook voor 2 personen (minder mag ook, wat je zelf het lekkerst vindt, als er maar knoflook in zit)
  • olie
  • 1 blik maiskorrels

Instructies

  • Kook de rijst.
  • Gebruik je diepvries ratatouillie of Mexincaanse groente of iets degelijk, kook dan in een pan water en als het water kookt doe je de groenten erbij en haalt ze er meteen weer uit.
  • Snij de olijven fijn.
  • Verhit de olie in een pan, doe er de uitgeperste tenen knoflook in.
  • Voeg de eieren toe en bak ze rul.
  • Rijst toevoegen.
  • Ratatouille/Mexicaanse groenten erbij gooien.
  • Olijven erbij.
  • Rozijnen/cranberries erbij.
  • Alles goed door elkaar roeren en smullen maar

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht kan je ook koud eten bij b.v. de barbecue.
Lekker met pittige gehaktballetjes.
Je kan er ook nog b.v. paprika doorheen doen of een ander soort groente.
Indien je dit doet, dan wel na de olijven in de pan doen, zodat de groente ietsjes zachter wordt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst Brazilië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch