Briochespiesjes met Brie en Druiven

Leuk voor op een feestje of gewoon een avondje thuis.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 dikke sneetjes briochebrood of maïsbrood
  • 50 g zachte boter
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • Citroensap
  • 150 g brie
  • 24 rode druiven
  • 24 witte druiven

Instructies

  • Voor 8 grote spiesen of 24 kleine spiesjes bestrijk je 4 dikke sneetjes briochebrood (of maïsbrood) aan beide kanten dun met citroenboter van 50 g zachte boter vermengd met 1 eetlepel geraspte citroenschil en wat citroensap.
  • Snijd elk sneetje in 6 blokjes en bak ze in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag knapperig bruin.
  • Snijd 150 g brie in 8 plakken en elke plak in 3 stukken.
  • Was 24 rode druiven en 24 witte druiven en dep ze droog.
  • Steek aan 8 spiesen om en om elk 3 rode druiven, 3 blokjes brioche brood, 3 witte druiven en 3 plakjes brie.
  • Of voor 24 spiesjes om en om 1 rode druif, 1 blokje briochebrood, 1 witte druif en 1 plakje brie.
  • Leg de spiesjes op een schaal.

Voedingswaarden

Calories: 164 kcal | koolhydraten: 11.5 g | Protein: 6.7 g | Vet: 10.6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes / Fruit